خانه / اخبار / معرفی ۱۰۰ دانشگاه برتر دارنده گواهی ثبت اختراع در سال ۲۰۱۹

معرفی ۱۰۰ دانشگاه برتر دارنده گواهی ثبت اختراع در سال ۲۰۱۹

فهرست 100 دانشگاه برتر جهان از منظر فعالیت‌های ثبت اختراع در سال ۲۰۱۹ میلادی، منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی،

این فهرست که دانشگاه‌های برتر دارنده( پتنت‌های کاربردی (یوتیلیتی پتنت گرنت شده از سوی دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا را معرفی می‌کند، توسط آکادمی ملی مخترعین آمریکا (NAI) و انجمن صاحبان دارایی‌های فکری (IPO) انتشار یافته است.

بر اساس فهرست انتشار یافته، دانشگاه کالیفرنیا در صدر قرار گرفته و دو دانشگاه آمریکایی «MIT» و تگزاس نیز، در رتبه بعدی قرار دارند.

فهرست مذکور، دانشگاه کالیفرنیا را با ۶۳۱ گواهی ثبت اختراع، در صدر برترین دانشگاه‌های جهان معرفی نموده و پس از آن، دانشگاه‌های «MIT» و تگزاس، به ترتیب با  ۳۵۵ و ۲۷۶ گواهی ثبت اختراع، در رده‌های بعدی ایستاده‌اند.

یکی از نکات جالب گزارش منتشرشده، قرارگیری دانشگاه نفت و مواد معدنی ملک فهد عربستان (King Fahd University of Petroleum and Minerals) با ۲۲۵ گواهی ثبت اختراع، در رده چهارم و بالاتر از دانشگاه استنفورد با ۲۱۷ مورد می‌باشد.

از دیگر نکات قابل تأمل در خصوص فهرست منتشر شده، قرارگیری نام دانشگاه ملک سعود در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان است. این دانشگاه، با ۸۵ یوتیلیتی پتنت گرنت‌شده، رده ۲۷ را از آن خود نموده است. دانشگاه ملک عبدالعزیز نیز، از دیگر دانشگاه‌های عربستانی لیست بوده که با ۳۴ گواهی ثبت اختراع، در رده ۸۲ قرار گرفته است. دانشگاه امارات متحد عربی نیز با ۳۰ گواهی، خود را به جایگاه ۹۱ دانشگاه‌های برتر جهان رسانیده است.

لازم به ذکر است که یکی از ویژگی‌های بارز دانشگاه‌ها در عصر حاضر، توجه ویژه به نوآوری و تجاری‌سازی دارایی‌های فکری بوده که در قالب پارادایم دانشگاه‌های نسل سوم و کارآفرینی دانشگاهی صورت می‌گیرد.

 از آنجا که دانشگاه‌ها عموماً قادر به ورود مستقیم به بحث بهره‌برداری از فناوری‌های پتنت شده نیستند (کمبود منابع مالی، مهارت‌های مدیریتی، قابلیت‌های تولید، بازاریابی و فروش)، اعطای مجوز بهره‌برداری از پتنت به متقاضیان صنعتی واجد شرایط، می‌تواند ابزاری مناسب برای آن‌ها بوده تا با تجاری‌سازی فناوری، هم جامعه را از منافع و مزایای آن بهره‌مند ساخته و هم خود به ارزش‌افزوده مطلوب دست یابند. همین موضوع، باعث شده تا ثبت اختراع به یک استراتژی کلیدی دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی بدل گردیده و رقابت فزاینده‌ای میان آن‌ها شکل گیرد.

همچنین ببینید

قراردادهای همکاری بین بسیج علمی و دانشگاه تبریز

به گزارش روابط عمومی بسیج علمی، پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی، جلسه ای در دانشگاه …