یک متخصص تغذیه گفت: در ماه مبارک رمضان افراد پس از خوردن سحری در یک مدت زمان طولانی از خوردن پرهیز میکنند درنتیجه زمان شام دچار گرسنگی و تشنگی بیش از حد میشوند به همین جهت غذایی که در هنگام افطار و پس از آن مصرف میکنند حجم بالایی دارد و همین امر میتواند موجب بروز افزایش وزن در آنها شود.
به گزارش روابط عمومی بسیج علمی،پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی ،دکتر مجید هاشمی درخصوص علت افزایش وزن افراد در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: درون بدن انسانها هورمونهای تنظیمکننده اشتها و سوخت و ساز وجود دارد، زمانی که افراد در ماه مبارک رمضان روزه میگیرند و غذای خود را در دو وعده سحری و شام مصرف میکنند هورمونهای اشتها نیز خود را مطابق با این شرایط تنظیم میکنند.
این متخصص تغذیه در چهارمحال و بختیاری افزود: در ماه مبارک رمضان افراد پس از خوردن سحری در یک مدت زمان طولانی از خوردن پرهیز میکنند درنتیجه زمان شام دچار گرسنگی و تشنگی بیش از حد میشوند به همین جهت غذایی که در هنگام افطار و پس از آن مصرف میکنند حجم بالایی دارد و همین امر میتواند موجب بروز افزایش وزن در آنها شود.
وی ادامه داد: به افراد روزهدار توصیه میشود در ماه مبارک رمضان وعده سحری مناسبی داشته باشند، در این وعده فرد باید مواد غذایی را مصرف کند که در حالت معمول در وعده شام استفاده میکرده یعنی اگر پیش از ماه رمضان در وعده شام از غذای سبک یا پخته شده مصرف میشده در وعده سحری نیز از همین نوع غذا استفاده شود.
هاشمی اضافه کرد: یکی دیگر از نکات مهم برای پیشگیری از پرخوری و درنتیجه افزایش وزن در وعده افطار این است که در این وعده از غذاهای سبک مانند سوپ، نان به همراه پنیر و… استفاده شود و غذا اصلی پس از دو ساعت مصرف شود، دو وعده شدن غذا تاثیر بسزایی در جلوگیری از افزایش وزن افراد دارد.
این متخصص تغذیه در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: مصرف همزمان افطار و شام در یک وعده موجب میشود فرد در این وعده حجم زیادی غذا میل کند، این موضوع با تغییر ترشح هورمونهای اشتها که موجب کاهش سوخت و ساز و افزایش اشتها میشود همزمان شده و فرد دچار اضافه وزن میشود.
وی یادآور شد: یکی دیگر از توصیههای پزشکی به افرادی که در ماه مبارک رمضان روزهداری میکنند این است که در وعده سحری از غذاهای سبک اما مقوی مانند پلوعدس، پلوماش، کتلتهای ساده، تخممرغ به صورتهای نیمرو یا املت و… استفاده کنند همچنین افراد میتوانند از غذاهایی مانند هلیم و آش نیز در سحری استفاده کنند.
هاشمی خاطرنشان کرد: افراد باید در وعده سحری از خوردن غذاهای شور پرهیز کنند و مصرف ادویهجات نیز به شدت محدود شود در مقابل مصرف میوه و سبزیجات مورد توجه ویژه قرار بگیرد چراکه این کار موجب میشود مایعات بدن افراد در طول روز تامین شود همچنین خوردن زیاد چایی، قهوه و نسکافه نیز در وعده سحری توصیه نمیشود چراکه این مواد موجب میشوند فرد در طول روز دچار احساس تشنگی شود.