متخصص بیماری های عفونی گفت: در حال حاضر ویروس کرونا از بین نرفته و مردم نباید ساده انگاری کنند.
سعید کریمی گفت: در حال حاضر با وجود ایمنی در بیشتر کشورها شرایط کرونا مطلوب نبوده ولی در ایران شرایط مناسب است. در روز یکشنبه هفته گذشته میزان افزایش مراجعه به پنج هزار نفر رسیده که امروز این آمار کاهش پیدا کرده است و میزان بستری به ۳۵٠عدد در روز رسیده است.
او گفت: به دلیل افزایش میزان مبتلایان در کشورهای همجوار به خاطر کنترل بیماری میزان انجام تست ها بیشتر شده و به همین دلیل تعداد موارد شناسایی افزایش یافته است و آمارها بالطبع تا روز یکشنبه بیشتر شده بود. در حال حاضر شرایط به نظر نمی رسد که نگران کننده باشد.
کریمی گفت: تا به امروز ۱۵٠ میلیون دز واکسن تزریق شده که ۶۴ میلیون یک دز، ۵۷ میلیون دو دز و ۲۸ میلیون نفر سه نوبت واکسن کرونا را تزریق کرده اند و امروز بهترین زمان برای تکمیل واکسیناسیون است.
او افزود: بعد از گذشت شش ماه ایمنی افت پیدا می کند. در ماه های آینده تجمعاتی مانند بازگشت حجاح و بازگشایی مدارس و مراسم های مذهبی را شاهد خواهیم بود و باید تا زمان فروکش کردن بیماری واکسیناسیون کرونا انجام شود.
کریمی افزود: در حال حاضر ۵٠ میلیون دز ذخیره واکسن در کشور داریم و از این بابت هیچ نگرانی نخواهیم داشت.
در ادامه مردانی متخصص عفونی گفت: مردم از این شرایط خسته شده و نکته مهم این است که کرونا از بین نرفته و نباید ساده انگاری شود. فرانسه یک میلیون مبتلایان مثبت به بیماری کرونا داشته است.
او افزود: اکثر بیماران کسانی بوده که به کشورهای دیگر مسافرت رفته اند. ایران یکی از کشورهای خوب در خصوص بهداشت و درمان است.
در ادامه
مردانی گفت: در دنیا واکسیناسیون جان ۲٠ میلیون نفر را نجات داده است و یکی از راه های حفاظتی مهم همین تزریق واکسن است.
او افزود: دارویی که دنیا بر روی ان حساب کرده ممکن است در برابر واریانت های جديد موثر نباشد. شاید داروی رمدسیوبر بر روی برخی از بیماران اثر بخش نباشد، اما جان بسیاری را نجات داده است. در حال حاضر آرامش حاکم در جامعه به دلیل انجام واکسیناسیون است.
یونسیان گفت: در هر گوشه ای از دنیا اگر انتقال بیماری داشته باشیم نباید داعیه پایان کرونا را بگوییم. زیرا گروه جدید در برخی از کشورها پیدا شده که یک قله دوم بیماری با ارتفاع یک پنجم را داشه که این موضوع در ایران دور از ذهن نیست.
او افزود: کمتر از یک چهارم جمعیت تنها یک نوبت واکسن را تزریق کرده اند. ما مراسم های مختلف و مسافرت ها را خواهیم داشت. ما هنوز نمی توانیم بگوییم که وارد پیک جدید شده اما باید گوش به زنگ باشیم.
در ادامه آزادمنش، معاون فناور و تولید کننده واکسن گفت: سازمان غذا و دارو با شیوع بیماری کرونا اقدام به تولید واکسن های نسل جدید کرده است و ایران در زمینه تولید واکسن از سابقه دیرینه برخوردار است.
او افزود: داروهای نسل جدید بیشتر برای ژن درمانی و درمان سرطان کاربرد دارد و این داروها در محیط آزمایشگاهی تولید می شود که قابل مقایسه با محیط صنعتی نخواهد بود. داروهای نسل جدید فرصتی برای درمان سرطان و ژن درمانی است.