همه دانش آموزان رشته ریاضی و دو سوم دانش اموزان رشته تجربی مدرسه استعدادهای درخشان علامه جعفری دوره دوم موفق شدند سد کنکور را شکسته و در دانشگاه های برتر کشور پذیرفته شوند.
به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی، آقای احمد صمدی مدیر دبیرستان استعدادهای درخشان علامه جعفری در دیدار مشترک با مسوولان سازمان بسیج علمی با اشاره به تلاش و کوشش دانش آموزان دبیرستان علامه جعفری گفت: دانش اموزان این مدرسه همچون سال های گذشته با تلاش و جدیتی که داشتند موفق شدند در کنکور سراسری پذیرفته شده و به دانشگاه های برتر کشور راه یابند.
وی افزود: از بین 21 دانش دآموز رشته ریاضی همه آنها در کنکور قبول شده و از بین 59 دانش آموز رشته تجربی نیز 35 نفر معادل دو سوم دانش آموزان موفق شدند پذیرفته شوند. 18 نفر ازدانش آموزان تجربی در گروه پزشکی،دندان پزشکی، داروسازی قبول شده اند و علاوه بر آنها تعدادی از دانش آموزان نیز در رشته پرستاری و میکروبیولوژی نیز پذیرفته شده اند. دو نفر در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تهران و بقیه در دانشگاه تبریز،ارومیه وزنجان و از بین دانش اموزان ریاضی هم یک نفر در دانشگاه شریف، دو نفر در دانشگاه علم و صنعت ، چهار نفر در دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی و بقیه در دانشگاه تبریز و دو نفر دز دانشگاه صنعتی سهند قبول شده اند.
صمدی در ادامه افزود:این دبیرستان در سال ۹۱ تاسیس شده و هرسال درسایه تلاش ها و زحمت های دانش آموزان مستعد و ممتاز و اولیای مدرسه شاهد هستیم که دانش آموزان با رتبه های خوب و بالا از سد کنکور با موفقیت عبور کرده و در دانشگاه های ممتاز و برتر کشور پذیرفته می شوند.
وی با اشاره به تعداد پذیرفته شدگان کنکور سال گذشته دبیرستان علامه جعفری افزود:از میان ۵۴ دانش آموز رشته تجربی23 نفر از آنها در رشته های گروه پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی قبول شدند.
مدیر مدرسه استعدادهای درخشان علامه جعفری دوره دوم ادامه داد: چهار نفر از دانش آموزان رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف و از ۳۵دانش آموز ریاضی ۱۳نفر در دانشگاه های ممتاز و برتر کشور از جمله دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، امیرکبیر و علم و صنعت قبول شدند.
بنابه گفته مدیر دبیرستان علامه جعفری، دانش آموزان این دبیرستان دارای رتبه های دو رقمی در منطقه بوده و علاوه بر فعالیت در دروس مدرسه در المپیاد کارآفرینی، تسلط به زبان انگلیسی و تدریس در آموزشگاه های زبان، نوشتن مقالات علمی برای مجلات معتبر داخلی و خارجی و تشکیل گروه پژوهشی در مدرسه فعال هستند.
برنامه ریزی حرف اول را می زند
امیررضا ملاقصاب یکی از دانش آموزان ممتاز دبیرستان علامه جعفری است که رتبه ۸۱منطقه ای را در کنکور سال جاری کسب کرده و در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده است.
وی با بیان اینکه از همان ابتدای تحصیل دانش آموز منظم و درس خوانی بود به خبرنگار ما گفت:در کنار تلاش هایی که برای خوب درس خواندن می کردم مادرم نقش مهمی در موفقیت های من داشت.مادرم از مقطع دبستان با من همراهی می کرد.او با راهنمایی های خوب خود مرا تشویق می کرد.
وی ادامه داد: بعد از تمام شدن دوره دبستان دوره راهنمایی اول را در مدرسه تیزهوشان قبول شدم. در دوره اول تیرهوشان رقابت بین دانش آموزان خیلی زیاد بود، ولی حالا که فکرش را می کنم می بینم رقابت شدید در آن حد خیلی خوب نیست، من در دوره اول از تمام تفریحات نوجوانی خود گذشتم، از سوی دیگر دوران متوسطه اول( راهنمایی) در نظام سیستم آموزش و پرورش خیلی خسته کننده بوده و بازدهی لازم را ندارد.
ملاقصاب خاطرنشان کرد:رقابت شدید دانش آموزان در دوره اول از نظر جسمی و ذهنی انسان را خسته کرده و حس رقابت را در دوره دوم از او سلب می کند بنابراین در این دوره شاهد هستیم تنها انگیره دانش آموزان فقط قبولی در کنکور است.
وی با اشاره به ساعت های درسی و مطالعه خود برای قبولی درکنکورگفت: در دوره دوم تیزهوشان در کلاس دهم روزانه چهارالی پنج ساعت برای کنکور مطالعه می کردم و در کلاس یازدهم آن را به ۸ساعت مطالعه در روز افزایش دادم و در کلاس دوازدهم روزانه ۹الی ۱۱ساعت مطالعه درسی داشتم.
ملاقصاب در پایان به دوستان خود که سال آینده در کنکور شرکت می کنند گفت:برای موفقیت در کنکور برنامه ریزی دقیق لازم است، زمان را از دست ندهید، کتاب های قطور و گرانقیمت نداشته باشید مهم نیست اگر برنامه ریزی دقیقی داشته باشید حتما با رتبه خیلی خوب موفق می شوید.
دانش آموز موفق دبیرستان علامه جعفری با بیان اینکه دولت باید از نخبگان دانشگاهی حمایت کند اظهارداشت: متاسفانه بسیاری از پذیرفته شدگان دانشگاه های ممتاز و برتر کشور در اثر کمبودامکانات و عدم حمایت های دولتی به خارج از کشور می روند، وقتی با اندک حمایتی می توان جوانان را برای این کشور حفظ کرد چرا باید آنها را به رفتن به خارج از کشور تشویق کرد.
کنکور امسال استرس روانی شدیدی به دانش آموزان وارد کرد
علی سوید یکی دیگر از دانش آموزان دبیرستان علامه جعفری است که به قول خودش روی نمره معدل بسیار حساس بوده و در دوره راهنمایی با معدل ۱۹ وارد دوره دبیرستان شده است.
علی سوید در حالی که دانش آموز رشته ریاضی بود ولی در کنکور رشته تجربی شرکت کرده است.
وی موفق شد با کسب رتبه ۱۱۲منطقه ای در رشته پزشکی دانشگاه تبریزقبول شود.
سوید با اشاره به استرس و فشار روانی کنکور امسال گفت:با وجودی که دانش آموز رشته ریاضی بودم ولی چهارماه قبل از کنکور تصمیم گرفتم در رشته تجربی شرکت کنم،بنابراین کتاب زیست شناسی تجربی را در کنار سایر دروس شروع کردم.استرس شرکت کردن رشته تجربی در کنار برگزاری یا عدم برگزاری کنکور به علت شیوع کرونا فشار و استرس زیادی راوارد کرد.
وی با تشکر از آقای صمدی مدیر مدرسه و معلمان خود ادامه داد: مدیر، معاون و معلمان ما بسیار دلسوز و در عین حال بسیار دقیق و پیگیر امورات مربوط به دانش آموزان هستند و جدیت آنها باعث می شود دانش آموزان با علاقه و شور و شوق زیادی در خواندن درس و مشق فعال هستند.
آزمون کنکور دانشجویان را با عدالت گزینش می کند
عارف حیدرزاده یکی دیگر از دانش آموزان موفق مدرسه که علاوه بر موفقیت در کنکور حافظ و قاری قرآن کریم است با کسب رتبه ۶۹ منطقه ای در رشته دندان پزشکی دانشگاه شهید بهشتی قبول شده است.
وی در دوره راهنمایی در مدرسه نمونه دولتی شهید مباشر اصل تحصیل کرده و دوره دبیرستان را در مدرسه علامه جعفری به اتمام رسانده است.
وی از زمانی که دانش آموز کلاس یازدهم بود به صورت جدی و حرفه ای مطالعه برای کنکور را آغاز کرده و در کلاس دوازدهم نیز تمام تلاش خود را برای قبولی در کنکور به کار گرفته بود.
وی معتقد است: آزمون کنکور دانشجویان را با عدالت گزینش می کند. دانش آموزانی که واقعا برای کنکور تلاش می کنند پذیرفته می شوند.حیدرزاده در ادامه با اشاره به اینکه انتقادات زیادی به سیستم نظام آموزش و پرورش دوران راهنمایی وارد است افزود: در دوران راهنمایی انگیزه زیادی برای درس و تلاش بیشتر وجود ندارد بلکه کسب نمره تنها انگیزه برای درس خواندن است و دانش آموزان نه با مهارت کاربردی آشنا می شوند و نه انگیزه ای برای درس خواندن دارند.
وی ادامه داد: در دوران دبیرستان نیز دانش آموزان فقط برای کنکور درس می خوانند.
عارف حیدرزاده در دوران دبیرستان در سه المپیاد ملی” فیزیک، اخترفیزیک و المپیاد ادبی” شرکت کرده و به مرحله دوم راه یافته است.
عدالت آموزشی بین مدارس رعایت نمی شود
هادی رضایی، دانش آموزی است که بعد از تمام شدن مقطع دبستان با قبولی در آزمون تیزهوشان به مقطع راهنمایی وارد شده و بعد از پشت سر گذاشتن دوره راهنمایی به دوره دبیرستان و مدرسه استعدادهای درخشان علامه جعفری وارد شده و اکنون در رشته پزشکی دانشگاه تبریز قبول شده است
وی با اشاره به نحوه درس خود در دوره راهنمایی گفت: از همان ابتدا خوب درس می خواندم و دانش آموز جدی بودم. وقتی کلاس یازدهم بودم تصمیم گرفتم به صورت جدی و حرفه ای برای کنکور درس بخوانم و روزانه ۶ساعت مطالعه درسی داشتم.در کلاس دوازدهم صبح تا عصر درس می خواندم به طوری که ساعات مطالعه درسی من به ۱۲ساعت در روز رسید.
وی با اشاره به نقش خانواده خود در کسب موفقیت هایش اظهارداشت: برای قبول شدن در کنکور خانواده ام خیلی نقش مهمی داشتند. مادرم شرایط را فراهم می کرد و هیچوقت تنهایم نمی گذاشت، پشتیبانی های مادرم مشوق بسیار خوبی برایم بود.
رضایی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه تبعیض بین دانشگاه ها زیاد است خاطرنشان کرد:۷۰درصد رتبه های برتر کنکور متعلق به مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی و … است و سهم مدارس معمولی در کنکور پایین بوده و این موضوع نشان می دهد عدالت آموزشی بین مدارس رعایت نمی شود.
دانش آموز موفق دبیرستان علامه جعفری با اشاره به تغییر زمان برگزاری کنکور امسال ادامه داد: امسال کنکور استرس و فشارروانی بسیارزیادی را بر دانش آموزان تحمیل کرد، ما دوبرابر فشاری که برای درس خواندن داشتیم برای حاشیه های کنکور متحمل شدیم.
رضایی عامل اصلی موفقیت در کنکور را همدلی خانواده، برنامه ریزی دقیق و تلاش و جدیت اعلام کرد و افزود:همچنین برای کسب موفقیت باید از تجربه های افراد موفق استفاده کرد.
گزارش: معصومه درخشان