خانه / اخبار / شایسته سالاری نخبگان رمز توسعه عادلانه کشور است

شایسته سالاری نخبگان رمز توسعه عادلانه کشور است

شایسته سالاری نخبگان رمز توسعه عادلانه کشور  است که به تولید ثروت و رفاه همه جانبه جامعه می انجامد.

دکتر علمی رستمی،مسوول خانه نخبگان سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به نقش نخبگان، شایسته سالاری و تغییر رویکرد در مدیریت کشور گفت: شایسته سالاری رمز توسعه عادلانه است که به تولید ثروت و رفاه همه جانبه جامعه می انجامد.

وی تربیت نیروهای متخصص و شایسته را یکی از مراحل رسیدن به شایسته سالاری در جامعه ذکر کرد و افزود: شایسته خواهی، شایسته گزینی، شایسته داری و شایسته پروری از مراحل رسیدن به شایسته سالاری در جامعه است و شایسته سالاری رمز توسعه عادلانه است که به تولید ثروت و رفاه همه جانبه جامعه می انجامد.

استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه تبریز با اشاره به رتبه بندی دانشگاه های معتبر در جهان گفت:بهترین دانشگاه ایران که دانشگاه صنعتی شریف است در این رتبه بندی در جایگاه432 است در صورتی که بهترین دانشگاه عربستان در رتبه 189 و بهترین دانشگاه ترکیه در رتبه103 بوده و بهترین دانشگاه قطر رتبه330 و دانشگاه تایلند در رتبه270قرار دارد، ارزیابی این رتبه ها نشان می دهد متاسفانه مشکل مدیریتی در کشور وجود دارد و تا زمانی که این مشکل مدیریتی برطرف نشده و تفکر شایسته سالاری حاکم نشود نمی توان به اصلاح این رتبه ها امیدوار بود.

وی با بیان این‌که تنها 9 دانشگاه ایران در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار دارد، گفت: این در حالیست که  کشور چین که آمار تعداد دانشگاه‌های آن با کشور ما برابر است دارای 90 دانشگاه در بین 200 دانشگاه برتر آسیا است.

دکتر رستمی با اشاره به حمایت کشورهای مختلف از نخبگان جامعه گفت: در همه کشورها حمایت از نخبگان وجود دارد به عنوان مثال در کشوری مانند چین که پر از نیروی انسانی است، برای هر فرد متخصص و نخبه ای  از هر نقطه از جهان که بخواهد یک فناوری در این کشور راه اندازی کند، یک میلیون دلار پول رایگان در اختیارش قرار می‌دهد یا  کشور آمریکا با این همه دشمنی که با ایران دارد، ویزای مردم را لغو کرد اما ویزای جی وان اختصاصی نخبگان و پژوهشگران را لغو نکرد، در کشور کانادا برای جذب یک نخبه طرح جدیدی را اجرا کرده و طرح نخبگان را با حمایت سرمایه گذاران عملیاتی می‌کنند.

وی با تاکید بر این‌که شایسته سالاری رمز توسعه عادلانه است و نتیجه‌ آن تولید ثروت و رفاه همه جانبه خواهد شد، تاکید کرد: ما باید شایسته خواه بوده و در جامعه شایسته دار و شایسته پرور باشیم تا بتوانیم روز به روز به تعداد نخبگان اضافه کنیم.

پتانسیل تولید ثروت ناشی از نیروی انسانی نخبه، تولید ثروت، خواص مدیر خوب (خواص عمومی) در جامعه تولید محور، نمونه هایی از نحوه حمایت از نخبگان، مدل مدیریت جامعه تولید محور و شاخص های توسعه جامعه از دیگر مواردی بود که دکتر رستمی به آنها اشاره کرد

همچنین ببینید

قراردادهای همکاری بین بسیج علمی و دانشگاه تبریز

به گزارش روابط عمومی بسیج علمی، پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی، جلسه ای در دانشگاه …