خانه / اخبار / فردا، 7 دهم خورشید می گیرد

فردا، 7 دهم خورشید می گیرد

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک دانشگاه مراغه مقدار خورشید گرفتگی پنجم دی ماه 98 را هفت دهم اعلام کرد.

دکتر سید محمد مظفری در مورد جزئیات خورشید گرفتگی فردا( پنجم دی ماه) در گفتگو با خبرنگار ما گفت: خورشید گرفتگی جزئی در تاریخ پنجشنبه پنجم دی ماه برابر با 26 دسامبر سال میلادی جاری رخ می دهد .

کسوف یعنی ماه بین زمین و خورشید قرار می گیرد

وی افزود: پدیده کسوف یا خورشید گرفتگی وقتی رخ می دهد که ماه بین زمین و خورشید قرار گیرد، یا آنها در امتداد یک خط مستقیم قرار گیرند. در نتیجه سایه و نیم سایه کره ماه بر روی سطح زمین می افتد در این حالت ناظر مستقر روی زمین یک  بخش یا تمام قرص خورشید را نمی تواند ببیند.

کسانی که در سایه ماه قرار دارند خورشید گرفتگی کامل را می بینند یعنی ماه تمام سطح قرص خورشید را می پوشاند و کسانی که در نیم سایه ماه قرار دارند شاهد خورشید گرفتگی جزئی خواهند بود.

مقدار گرفت خورشید 7 دهم

دکتر مظفری مقدار گرفت خورشید را حدود هفت دهم اعلام کرد و گفت: مقدار گرفت خورشد حدود هفت دهم است یعنی هفتاد درصد سطح خورشید در زمان پیشینه  گرفت با قرص ماه پوشیده خواهد شد .

زمان پیشینه گرفت بر حسب ساعت رسمی کشور ساعت 7 و 14 دقیقه صبح خواهد بود، در این زمان در شهر تبریز خورشید هنوز طلوع نکرده و در زاویه ارتفاع حدود پنج درجه زیر افق قرار دارد.

دانشیار گروه تاریخ علم نجوم مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک دانشگاه مراغه اظهارداشت:  در حالت کسوف، حدود ساعت 8 و 21 دقیقه قرص ماه کاملا از روی سطح قرص خورشید کنار خواهد رفت در این زمان خورشید درارتفاع حدود 6 درجه قرار دارد.

جدول درصد و زمان خوروشید گرفتگی در ایران

زمان کل کسوف بیشتر از 2 ساعت طول می کشد

استاد دانشگاه  با اشاره به نقاطی که خورشید گرفتگی در آنجا قابل مشاهده است خاطرنشان کرد:خورشید گرفتگی پنجشنبه همان گونه که روی نقشه مشخص است در شرق و جنوب آسیا تا بخش هایی از خاورمیانه در عرض منطقه ای  قطب شمال تا نیمه استرالیا قابل مشاهده است و دوره زمانی بیشترین گرفت از لحظه ورود قرص کامل ماه روی قرص درخشان خورشید تا آغاز خروج آن در بهترین حالت سه دقیقه و 40 ثانیه طول می کشد اما زمان کل کسوف از لحظه نخستین تماس قرص ماه و خورشید بیشتر از دو ساعت طول خواهد کشید.

مظفری ادامه داد: گرفت کامل خورشید در روز پنجشنبه از ایران قابل رصد نیست ، هموطنان در تمام ایران به ویژه بخش های شرقی موقعیت رصد این پدیده را در صبحگاه خواهند داشت.

کسوف بهترین فرصت برای مطالعه تاج خورشید

عضو هیئت علمی دانشگاه مراغه  با اشاره به مطالعات دانشمندان و محققان در زمان کسوف خاطرنشان کرد: کسوف خورشید بهترین زمان برای مطالعه جو (اتمسفر) و تاج خورشید است که در حالت طبیعی به دلیل نور زیاد خورشید امکان رصد آن به سختی وجود دارد.

این دومین و آخرین کسوف در سال جاری خورشیدی است، کسوف اول در دوم جولای در ایران قابل رصد نبود.

همچنین ببینید

قراردادهای همکاری بین بسیج علمی و دانشگاه تبریز

به گزارش روابط عمومی بسیج علمی، پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی، جلسه ای در دانشگاه …