به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان آذربایجان شرقی، جعفر آقازاده، اظهار داشت:افسردگی، رایجترین اختلال روانی است که اخیرا به شدت رو به افزایش نهاده است. تقریبا همه، حداقل به صورت خفیف احساس افسردگی کردهاند احساس دمغی، بیحوصلگی، غمگینی، ناامیدی، دلسردی و ناخشنودی همگی از تجربیات افسردگی رایج هستند.
مدیر مرکز رشد مهندسی پزشکی بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان با تاکید بر اینکه در حال حاضر درمان قطعی برای افسردگی وجود ندارد، افزود: آنالیز کمی حرکات بیمار می تواند در تشخیص افسردگی مفید باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه حرکات درگیر در نوشتن توسط سیستم اعصاب مرکزی کنترل می شود لذا تشخیص افسردگی از طریق آنالیز دست خط مبتلایان به افسردگی موثر است.
آقازاده تصریح کرد: در این تحقیق سیگنال های حاصل از دست خط در دو گروه سالم و بیمار به طور کمی پردازش شده و از طریق یک شبکه عصبی مصنوعی برای طبقه بندی سیگنال ها استفاده شده است و اثر کارهای شناختی مختلف نیز همزمان با نوشتن بررسی شده است.
مدیر مرکز رشد مهندسی پزشکی در ادامه اظهار داشت: دست خط به عنوان یک مهارت از پیش یاد گرفته و تمرین شده، نیازمند توانایی کنترل دقت حرکات است که این مهارت پیچیده ممکن است در طول افسردگی، حتی در مراحل ابتدایی آن دچار اختلال شود. بنابراین آنالیز دستخط می تواند معیار مناسبی برای تشخیص افسردگی باشد.
این محقق بیان داشت: این سیستم دارای دو قسمت سخت افزاری و نرم افزاری است که در قسمت سخت افزاری بیماران افسرده با نوشتن بر روی سیستم دیجیتال، اطلاعات سیگنال های دست خط شامل سرعت، شتاب و فشار قلم برای پردازش به نرم افزار نصب شده بر روی کامپیوتر ارسال می گردد.
وی در خصوص بخش نرم افزاری توضیح داد و ابراز داشت: نرم افزار شامل قسمت های مختلف بوده که با پردازش و طبقه بندی سیگنال دست خط افراد افسرده و مقایسه با نمونه سیگنال افراد نرمال به تشخیص بیماران افسرده می پردازد. دقت و سرعت تشخیص و سهولت انجام آزمایش و بایگانی اطلاعات سیگنال دست خط بیماران از جمله مزایای این سیستم می باشد.
آقازاده خاطرنشان شد: این طرح با همکاری دکترسرباز عضو هیات علمی دانشکده فناوری های نوین دانشگاه تبریز و با حمایت پارک علم و فناوری استان و مرکز رشد مهندسی پزشکی بسیج علمی،پژوهشی و فناوری استان به انجام رسیده است.