در سطح استان ۳۲ مرکز مشکل ویژه یادگیری داریم که دانش آموزان آن در مدارس عادی تحصیل می کنند و در هفته ۲ روز از خدمات آن مراکز استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری سازمان بسیج علمی استان آذربایجان شرقی؛ مریم خوشبخت رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان در گفتگو اختصاصی خود با خبرنگار خبرگزاری سازمان بسیج علمی با بیان اینکه دانش آموزانی که مشکل ذهنی نداشته باشند می توانند به صورت تلفیقی در مدارس عادی ادامه تحصیل دهند اظهار کرد: از نظر آموزش فراگیر،جایگاه دانش آموزان نابینا، ناشنوا، اوتیسم و پیش فعالی که از لحاظ ذهنی مشکلی نداشته باشند در مدارس عادی است..
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار که آیا تحصیل این دانش آموزان در مدارس عادی مشکلاتی برای خود آنها و یا سایر دانش آموزان ایجاد نمی کند گفت: اداره آموزش و پرورش استثنایی با دادن معرفی نامه به مدارسی که می خواهند در آن ثبت نام کند به طور کامل شرح می دهند که شرایط مناسب برای این دانش آموز به چه صورتی باید باشد و چگونه شرایط مناسب سازی و رعایت شود.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان با بیان آماری از دانش آموزان استثنایی ابراز کرد: دانش آموزان اسثنایی که به صورت تلفیقی در مدارس عادی تحصیل می کنند ۹۵۱ نفر و تمام دانش آموزان استثنایی در سطح استان ۳۶۸۸ نفر هستند..
وی ادامه داد: دانش آموزانی که به صورت تلفیقی در مدارس عادی تحصیل می کنند از لحاظ ذهنی مشکلی ندارند و معلولیت جسمی دارند که به نسبت معلولیت خود۲تا ۴ساعت معلم رابط دارند که در صورت داشتن مشکل و یا نیاز خاص آن را برطرف می کند..
خوشبخت در پاسخ به این سوال خبرنگار مبنی بر این که به چه کسانی دانش آموز استثنایی می گوییم خاطر نشان کرد: دانش آموزان استثنایی در ۷ گروه است از جمله دانش آموزانی که نیاز ویژه ذهنی دارند ، دانش آموزانی که نابینا یا نیمه بینا هستند، دانش آموزانی که کم شنوا یا نیمه شنوا هستند، دانش آموزانی که مشکل جسمی حرکتی دارند، دانش آموزان چند معلولیتی که برای مثال هم به لحاظ ذهنی و هم به لحاظ جسمی مشکل دارند،دانش آموزانی که مشکل ویژه یادگیری دارند و نهایتا دانش آموزان با اختلال رفتاری و اتیسم در این گروه قرار می گیرند..
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار که چند مدرسه مشکلات ویژه یادگیری در سطح استان داریم تصریح کرد: در سطح استان ۳۲ مرکز مشکل ویژه یادگیری داریم که دانش آموزان آن در مدارس عادی تحصیل می کنند و در هفته ۲ روز از خدمات آن جا استفاده می کنند تا مشکلشان حل شود..
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان افزود: برای این دانش آموزان در سطح شهر تبریز ۱۸ مدرسه استثنایی و۱۴مرکز مشکلات ویژه یادگیری داریم که تنها مدرسه اتیسم در شمالغرب کشور نیز در شهر تبریز واقع شده است..
وی در توصیه ای به مردم گفت: باید آگاهی مردم بالا باشد و بدانند که این کودکان به ترحم نیازی ندارند بلکه به همیاری و کمک نیاز دارند و هر چه شناخت بیشتر باشد، نوع رفتار ها نیز مناسب خواهد بود..
خوشبخت با تاکید بر لزوم حمایت خیرین تصریح کرد: ساخت مدرسه برای این دانش آموزان شرایط خاصی میخواهد از جمله مدرسه باید پله ای نداشته باشد و کف مسطحی داشنه باشد و بسیاری از شرایط دیگر برای مناسب سازی این مدارس لازم دارد که حمایت خیرین را می طلبد و یا هزینه های درمانی این دانش آموزان و یا تهیه تجهیزات پزشکی لازم هزینه زیادی را نیاز دارد..
وی با اشاره به رسالت رسانه خاطر نشان کرد: از مجموعه خبر رسانی انتظار میرود گزیده ای هر چند کوتاه به این دانش آموزان بپردازد تا به درمان و یا بهبود این دانش آموزان کمک کنیم چنان که با رفتار درمانی میشود دانش آموزان مبتلا به اوتیسم را تا حد مطلوبی درمان کرد