به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از آذربایجان‌شرقی؛ دکترعلیرضا دهناد، مسئول کارگروه تحقیقاتی و حمایتی کشاورزی خانه نخبگان استان آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار ما در تبریز در رابطه با عملکرد این کارگروه گفت: این کارگروه متشکل از اعضای هیئت علمی و اساتید برجسته دانشگاه تبریز و دانشگاه های استان اذربایجان شرقی و مراکز تحقیقاتی کشاورزی این استان می باشد که در ۳ سالی که از تشکیل آن می‌گذرد طرح‌های مهم زیست‌محیطی و کشاورزی در استان ارائه داده است.

وی اقتصاد کشاورزی را تنها راه برون‌رفت از بحران اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: با بهره‌گیری از علم و فناوری‌های به‌روز در کشاورزی و بالا بردن سطح سواد کشاورزان به‌سادگی می‌توان این طرح را در استان اجرایی کرد.

وی در خصوص خام فروشی گیاهان دارویی در استان گفت: متأسفانه در استان فناوری تولید دارو از گیاهان دارویی را نداریم و آن‌ها را به‌صورت خام به کشورهای منطقه صادر می‌کنیم و سپس داروهای درست‌شده از آن را به چندین برابر قیمت وارد می‌کنیم. اقتصاد کشاورزی یعنی این‌که خودمان فناوری و تکنولوژی فراورده‌های کشاورزی را به استان بیاوریم و از خام فروشی آن جلوگیری کنیم.

دهناد ظرفیت نسل جوان کشور و استان را بسیار مهم و حیاتی ارزیابی کرد و گفت: باید با حمایت از تولید و کشاورزی بتوانیم نسل جوان و کاری را به این بخش سوق دهیم. این ظرفیت بسیار بزرگی است که به‌راحتی از دست می‌دهیم.

وی در رابطه با معضل طوفان‌های نمکی دریاچه ارومیه افزود: طرح سد بیولوژیکی با استفاده از گیاهان و درختچه‌های سازگار با محیط‌های شور و نمکی می‌توان جلوی این‌گونه طوفان‌های ویرانگر را گرفت. ما نیز در کارگروه کشاورزی طرح سد بیولوژیک را به کارگروه احیای دریاچه ارومیه داده‌ایم ولی هنوز جوابی گرفته نشده است.

مسئول کارگروه کشاورزی بنیاد نخبگان استان، فعالیت‌های پیش روی این کارگروه را در ۳ طرح عمده تقسیم‌بندی کرد و گفت: طرح‌هایی که این کارگروه در دست مطالعه دارد و برای اجرایی شدن آن‌ها در سطح استان تلاش می‌کند، عبارت‌اند از:

۱- بهره‌مندی از پساب: راهکار خروج از کم‌آبی و بحران آبی استان

۲-  آگرو تروریست: تروریسم کشاورزی و ظرفیت ایجاد بانک ژن در استان

۳- مدیریت منابع آب با استفاده از کشت هیدروکونیک در بهبود کشاورزی استان

وی در پایان این گفتگو با اشاره به فعالیت‌های مرکز حمایت سازمان بسیج علمی  افزود: اولویت‌های پژوهشی در این حوزه در راستای رفع نیازهای واقعی صنعت کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی و در سه گروه مذکور  توسط اعضای این کارگروه تعیین گردیده که در سال ۱۳۹۶ حمایت‌های سازمان بسیج علمی و پژوهشی و فناوری استان آذربایجان‌شرقی از مخترعان و صاحبان طرح‌های پژوهشی در این قالب  و پس از تائید این کارگروه انجام خواهد گرفت.