خانه / اخبار / اخبار رسانه های استانی / دانشگاه علوم پزشکی تبریز در شاخص‌های داروسازی مقام اول خاورمیانه را کسب کرد

دانشگاه علوم پزشکی تبریز در شاخص‌های داروسازی مقام اول خاورمیانه را کسب کرد

به گزارش روابط عمومی بسیج علمی ،پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا ،دانشگاه علوم پزشکی تبریز مقام نخست شاخص های داروسازی خاورمیانه را کسب کرد .

آقای شهابی  ارتقای افتخارآمیز جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تبریز در شاخص داروسازی را اتفاقی بسیار مهم و تعیین کننده دانست و  گفت: رتبه بندی از سوی نظام ارزیابی و رتبه‌بندی بین‌المللی سایماگو (SIR)، یکی از نظام‌های معتبر و دارای قدمت در زمینه پژوهش‌های پزشکی است که سالانه عملکرد پژوهشی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی جهان را بر اساس سه دسته شاخص‌های پژوهشی، نوآوری و اجتماعی ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

بر اساس نتایج سال ۲۰۲۲ این نظام رتبه بندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز موفق به حضور در میان دانشگاه‌های برتر خاورمیانه و جهان شده است که طبق شاخص‌های تخصصی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز در شاخص داروسازی فارماکولوژی، سم شناسی و فارماسیوتیکس موفق به کسب جایگاه ۵۶ ام جهان در بین دانشگاه‌های مختلف شده است.

 این در حالی است که رتبه دانشگاه علوم پزشکی تبریز طی پارسال در زمینه فارماکولوژی، توکسیکولوژی و فارمارسیوتیکس رتبه ۲ کشوری بود و بین کل دانشگاه‌های جهان نیز از رتبه ۷۶ به رتبه ۵۶ ام ارتقا یافته است.

دانشگاه علوم پزشکی تبریز در رتبه بندی موسسه SCIMAGO در زمینه پژوهش‌های پزشکی نیز موفق به کسب رتبه ۶ در بین دانشگاه‌های ایران شده است که این رتبه نشان دهنده ارتقای ۱۰۶ رتبه‌ای در بین کل دانشگاه‌های جهان است که از رتبه ۵۸۵ به رتبه ۴۷۹ ارتقا یافته است.

رتبه بندی‌های فوق بدون اطلاع دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد تعداد پروژه‌های تحقیقاتی و مقالات علمی، استناد مقالات علمی، چاپ در مجلات بین المللی، آموزش، تعداد دانشجویان خارجی، تعداد استاد به دانشجو، نوبت دهی‌های اینترنتی و تعداد اعضای هیات علمی و نیز تعداد شرکت‌های دانش بنیان از جمله معیار‌های مهم در ارزیابی‌های فوق است.

وی از فعالیت تعداد ۳۰ مرکز تحقیقاتی و ۳۲ شرکت دانش بنیان در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز خبر داد و گفت: در کل دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تعداد ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی فعالیت می‌کند که بر اساس ارزیابی‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز از مجموع ۱۰ حیطه ارزیابی شده در ۳ حیطه شامل کاربرد دارویی، آنالیز دارویی و ایمولوژی دارویی حائز رتبه اول شده است.

در سایر حوزه‌ها و حیطه‌های ارزیابی شده وزارتخانه نیز دانشگاه علوم پزشکی تبریز رتبه‌های بین دوم تا پنجم را به دست آورده است که چنین جایگاهی برای آذربایجان شرقی بسیار حائز اهمیت بوده و موجب تغییر نگرش‌ها به فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی دارویی در این مجموعه شده است.

 رشد مراکز تحقیقاتی معاونت تحقیقات و فناوری طی سال‌های اخیر بسیار خوب است .

هم اکنون محققان و دانشمندان به نام و حائز رتبه‌های علمی بالای جهانی در این مجموعه فعالیت می‌کنند.

به دلیل همین جایگاه و توانمندی‌های علمی دانشمندان دارویی هم اکنون تبریز به قطب دارویی ایران تبدیل شده است و طبق اعلام و ابلاغ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تمامی مشکلات دارویی کشور به تبریز ارجاع داده می‌شود.

وی هدف گذاری این معاونت در حوزه پژوهش‌های دارویی را قرارگرفتن در رتبه‌های اول تا پنجم جهان در پنج سال آینده اعلام کرد.

همچنین ببینید

بازدید علمی بسیجیان شهرستان مرند از شرکت صنایع خاک چینی

به گزارش روابط عمومی بسیج علمی،پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی ،بسیجیان نوجوان پایگاه مقاومت شهدای …