خانه / اخبار / وبینار تخصصی” کشاورزی، امنیت و ایمنی غذایی” در تبریز برگزار می شود

وبینار تخصصی” کشاورزی، امنیت و ایمنی غذایی” در تبریز برگزار می شود

وبینار تخصصی” کشاورزی، امنیت و ایمنی غذایی” با رویکرد ملی ۱۸ اسفندماه توسط سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی در تبریز برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی ، نشست تخصصی وبینار ” کشاورزی، امنیت و ایمنی غذایی”  با حضور رئیس و اعضای کارگروه کشاورزی خانه نخبگان سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی برگزار شد.

نادر ارسلانی، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی در این نشست تخصصی، امنیت غذایی را هم راستا با امنیت کشورها ذکر کرد و گفت: در آینده نزدیک امنیت تمامی کشورها با امنیت غذایی آنها تامین می شود.با افزایش جمعیت ۹ میلیاردی دنیا در سال ۲۰۵۰ مصرف مواد غذایی نیز دو برابر افزایش پیدا می کند.این افزایش جمعیت و مواد غذایی با مشکلاتی همچون محدودیت زمین های کشاورزی، کمبود آب ، بالا بودن ضایعات کشاورزی مشکلات بسیار زیادی را در بحث امنیت غذایی به دنبال خواهد داشت.

وی ادامه داد:  از نظر فائو امنیت غذایی یعنی دسترسی همه مردم به غذای کافی در تمام اوقات برای داشتن یک جسم سالم است و سه عنصر مهم آن؛ موجود بودن غذا، دسترسی به غذا و پایداری در دریافت غذا است.

وی اظهارداشت: برای رسیدن به امنیت غذایی مهم ترین موضوع اصلاح الگوی مصرف است که آن هم باید فرهنگ سازی شود. حجم زیاد ضایعات کشاورزی و مواد غذایی، اتلاف زیاد منابع آبی در کشاورزی، عدم توجه به نگهداری مناسب محصولات زراعی و باغی از جمله مصادیق نگران کننده  عرصه کشاورزی است.

ارسلانی محورهای وبینار«کشاورزی، امنیت و ایمنی غذایی» را

– تهدیدها و چالشهای امنیت و ایمنی غذایی

– راهکارهای ارتقای سلامت، امنیت و ایمنی محصولات کشاورزی

– راهکارهای افزایش کارایی تولید محصولات کشاورزی

– اصلاح الگوی کشت

– ذخایر ژنتیکی و نقش آن در امنیت غذایی

– فرآوری و نگهداری مناسب محصولات زراعی و باغی

– مدیریت مصرف آب در کشاورزی

– مدیریت هزینه های تولید در بخش کشاورزی

– گیاهان تراریخته؛ چالش‌ها و فرصت‌ها

– بیوتروریسم و امنیت غذایی – دریاچه ارمیه، تهدیدها و فرصت‌ها  ذکر کرد.

 

آلودگی زیست محیطی تهدیدی برای کشاورزی

نادر نظامدوست شادباد مسئول مرکز هدایت گیاهان دارویی خانه نخبگان این سازمان نیز به عنوان یک میکروبیولوژیست از آلودگی محصولات کشاورزی سخن گفت و افزود: اگر محصولات کشاورزی به انواع آلودگی باکتری، ویروسی و قارچی آلوده شوند امنیت غذایی با چالش و نگرانی بسیار عمده ای روبه رو می شود.

وی در ادامه گفت: در بحث امنیت غذایی یکی از مهم ترین موضوعاتی که باید به آن توجه شود گیاهان دارویی است. گیاهان دارویی باید به صورت فراوری شده در سبد غذایی مردم باشد.

 امنیت غذایی مولفه امنیت کشورها

دکتر علی احمدآبادی یکی از اعضای خانه نخبگان سازمان بسیج علمی، پژوهشی آذربایجان شرقی در ابتدای صحبت های خود امنیت غذایی را مولفه قدرت کشورها ذکر کرد و افزود: کشورهایی که غذا تولید کرده و کشورهای دیگر را به خودشان وابسته کنند قدرتمند هستند. گاهی اوقات نیز کشورهای عقب مانده به قدرتمند شدن این کشورها کمک می کنند.

وی با اشاره به پیشرفت های زیاد صورت گرفته در زمینه تکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: آینده امنیت غذایی به تکنولوژی های جدید وابسته است که باعث سلامت توسعه غذایی می شود.کشور ما در زمینه بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی می تواند تاثیر گذاری زیادی داشته و در جهت امنیت غذایی کمک کننده باشد.

 احمد آبادی با بیان اینکه محصولات تراریخته نیز امنیت غذایی را تهدید می کند افزود:۹۰درصد سویای کشت شده در جهان تراریخته است. آمریکا در  ۹۹درصد زمین های کشاورزی خود محصولات تراریخته برای خود و دیگر کشورها کشت می کند و این محصولات امنیت و ایمنی غذایی ما را به خطر می اندازد.

وی ادامه داد:در جهت تامین امنیت غذایی کشور روسیه اعلام کرده است ما محصولات تراریخته نمی خواهیم. آنها سلامت غذایی را در نظر می گیرند، شاید آنها در کشور خودشان محصول سالم تولید می کنند.

 عضو خانه نخبگان سازمان بسیج علمی  با اظهار تاسف از اینکه محصولات کشاورزی در داخل حاوی مقادیر زیادی سم است خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور خودمان تروریسم شیمیایی به وفور انجام می شود، کشاورزی ما به سم و دزهای بالای کودهای شیمیایی آلوده است.برای اینکه محصول بیشتری به دست آورند کود زیادی به مزارع سمپاشی کرده و باعث افزایش ببماری های مختلف می شوند.اکثر بیماری ها از سالم نبودن محصولات غذایی است.اگر محصولات کشاورزی سالم باشد سلامت جامعه نیز خودش را نشان می دهد.

مسئول مرکزحمایت گیاهان دارویی سازمان بسیج علمی آذربایجان شرقی با بیان اینکه  مصرف آب نیز باید مدیریت شود تصریح کرد: از آنجایی که کشور نیمه خشک هستیم باید مصرف آب شرب خانگی و کشاورزی به صورت بهینه مدیریت شود در حالی که تاکنون در این زمینه فرهنگ سازی نشده است.

همچنین ببینید

قراردادهای همکاری بین بسیج علمی و دانشگاه تبریز

به گزارش روابط عمومی بسیج علمی، پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی، جلسه ای در دانشگاه …