خانه / اخبار / با تولید چیپس میوه کارآفرین شوید

با تولید چیپس میوه کارآفرین شوید

طی چند سال اخیر مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را بهترین راهکارجهت رشد و شکوفایی اقتصاد کشور مطرح کرده و تنها راه برون رفت از مشکلات مالی و اقتصادی را تکیه بر توانمندی های داخلی و رونق تولید ملی عنوان کرده اند. در این میان بسترها و زمینه های زیادی نیز برای اقتصاد مقاومتی فراهم شده و جوانان با تکیه بر تخصص ها و سرمایه های خود در میدان فعالیت اقتصاد مقاومتی وارد شده اند.

فعالیت در زمینه صنایع تبدیلی یکی از بسترهای اقتصادی است که نه تنها باعث بهره‌وری بیشتر میوه‌ها، سبزیجات و صیفی‌جات می‌شود بلکه از دورریز محصولات کشاورزی جلوگیری می کند.

چیپس میوه ای یکی از محصولات صنایع تبدیلی است که مدت‌هاست در آجیل‌فروشی‌ها و سوپرمارکت‌های بزرگ  به صورت خوشمزه و خوشرنگ در طعم‌های مختلف به صورت بسته‌بندی شده به چشم می خورند.

میوه‌های خشک شده  یا همان چیپس میوه‌ای ها یکی از تنقلات مقوی و مغذی است که به میز پذیرایی از مهمانان به ویژه در ایام خاص و مناسبت‌ها در طول سال رنگ و بوی خاصی می‌دهد.

یکی از فعالان اقتصاد مقاومتی در این عرصه، فرید نعمت‌پور در شهرستان اهر استان آذربایجان شرقی است که دارای مدرک کارشناسی عمران و کاردانی حسابداری بوده و در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی و اشتغال‌زایی به ایجاد کارگاه میوه خشک‌کنی در شهرستان اهر اقدام کرده است.

فرید نعمت پور قبل از شروع این کار مطالعات فراوانی انجام داده است به طوری که می گوید: در ابتدا مطالعات زیادی برای شروع فعالیت در عرصه صنایع تبدیلی انجام دادم با این مطالعات عرصه صنایع تبدیلی کشاورزی را شناسایی کرده و متوجه شدم در صورت استفاده از صنایع تبدیلی می‌توان امکان عرضه خارج از فصل انواع میوه‌ها و سبزیجات را در بازار فراهم کرد و ماندگاری آنها را نیز افزایش داد و مهم‌تر از همه اینکه می‌توان ارزش اقتصادی آن را چند برابر کرد؛ بنابراین بعد از مطالعات فراوان و آشنایی با نحوه فعالیت و علاقه‌ای که داشتم  سه سال پیش کارگاه میوه خشک‌کنی را در شهرستان اهر راه‌اندازی کردم.

وی اعتبار اولیه کارگاه میوه خشک کنی صنایع تبدیلی را ۲۵میلیون تومان اعلام کرد و افزود:اعتبار اولیه برای ایجاد کارگاه میوه خشک‌کنی در مقیاس خانگی با یک دستگاه خشک‌کن ۱۰۰کیلویی حدود ۲۵میلیون  تومان اعتبار مورد نیاز است، مساحت کارگاه حدود ۴۰ متر مربع بوده و در ابتدا حداقل سه نفر نیروی کار نیاز است و در مرحله اول دستگاه خشک‌کن کابینتی مورد نیاز است که می‌توان آن را از شرکت‌های تولید داخل که بهتر از نمونه‌های خارجی است، تهیه کرد و سایر ملزومات اعم از اسلایسر دستی، چاقو، وان شستشو، آبکش و …برخی از ملزوماتی هستند که در کارگاه میوه خشک‌کنی باید آنها را  تهیه کرد.

 فعال اقتصاد مقاومتی  در مورد مراحل انجام کار ادادمه داد :مرحله اول شستشو، اسلایس، قطعه‌بندی، چیدن و بعد از آن نیز خشک کردن و بسته‌بندی مراحل پایانی کار را شامل می‌شود.

وی با اشاره به تجربه کاری خود در مورد تهیه چیپس میوه افزود: محدودیتی برای میوه‌ها وجود ندارد و اکثرا میوه‌ها، سبزیجات و صیفی‌جات را می‌توان  خشک کرد، میوه‌هایی همچون سیب، گلابی، آلو، کیوی، آلبالو، قیسی، انبه، نارگیل، نارنگی و پرتغال جزو میوه‌هایی هستند که می‌توان از آنها چیپس میوه تولید کرد.

فعال اقتصاد مقاومتی شهرستان اهر با اشاره به مزیت استفاده از صنایع تبدیلی تصریح کرد:صنایع تبدیلی یعنی استفاده صددرصدی از میوه و محصولات کشاورزی، به عنوان مثال بخش سالم میوه خشک شده، بخش دیگر به عنوان دمنوش استفاده شده و از ضایعات آن لواشک تولید می‌شود.

یا گوجه‌فرنگی یک قسمتش خشک شده، از یک قسمتش رب تولید می‌شود و ضایعات خشک آن نیز به پودر گوجه‌فرنگی تبدیل می‌گردد.توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی یکی از بهترین راهکارهای اشتغال‌زایی در مناطق روستایی است که جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه از روستا به شهر،کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، افزایش ارزش افزوده محصولات و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی مناطق روستایی را به همراه دارد.

صنایع تبدیلی از قابلیت ایفای نقش تعیین‌کننده در تنظیم بازار محصولات کشاورزی نیز برخوردار است، بیشتر کشاورزان از عرضه همزمان محصولاتشان در بازار و کاهش شدید قیمت متضرر می‌شوند و این در حالی است که با استفاده از صنایع تبدیلی می‌توان محصولات کشاورزی را در خارج از فصل به بازار عرضه کرد.

ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی موثرترین راهکار برای کاهش حجم ضایعات کشاورزی به شمار می‌رود.

وی اشتغال‌زایی کارگاه  تولید چیپس میوه خود را به صورت مستقیم  پنج نفرو غیر مستقیم چهار نفر اعلام کرد.

نعمت پور با اشاره به برنامه های آینده مبنی بر افزایش ظرفیت کارگاه گفت:در حال حاضر سوددهی این کارگاه فقط 25 درصد است ولی با راه‌اندازی بخش بسته‌بندی میزان سوددهی می‌تواند تا 40 درصد افزایش یابد همچنین در صدد هستیم میوه‌هایی که در اهر انباشت و دورریز می‌شوند با تبدیل به میوه خشک به صورت بهینه استفاده کنیم.

وی اخذ مجوز از مسوولان مربوطه را یکی از مشکلات عنوان کرد و افزود:متاسفانه مسوولان اداره جهاد کشاورزی، بهداشت و سایر ادارات مربوطه در امر صدور مجوز سنگ‌اندازی می‌کنند و برای راه‌اندازی بخش بسته‌بندی و دریافت نشان سیب سلامت با مشکلات بسیاری روبه رو شده‌ایم که امیدواریم تسهیل گردد.

همچنین امیدواریم در زمینه فروش و بازاریابی نیز کمک‌هایی از سوی مسوولان به کارآفرینان صورت گیرد زیرا بازاریابی بسیار مشکل بوده و بدون حمایت ارگان‌های دولتی بسیار هزینه‌بر است.

بازار فروش محصولات این فعال عرصه اقتصاد مقاومتی  شهر تبریز و تهران است و در صورت راه‌اندازی واحد بسته‌بندی این محصولات  به کل کشور ارسال خواهد شد و در صورت توسعه کارگاه و گسترش آن می‌توان برای صادرات این محصولات نیز برنامه‌ریزی کرد.

باید گفت استفاده از صنایع تبدیلی نه تنها باعث بهره‌وری بیشتر میوه‌ها، سبزیجات و صیفی‌جات می‌شود بلکه از دورریز محصولات کشاورزی جلوگیری کرده و با ایجاد کارگاه‌های میوه خشک‌کنی و چیپس میوه به ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و شهری کمک فراوانی می‌کند.

صنایع تبدیلی از قابلیت ایفای نقش تعیین‌کننده در تنظیم بازار محصولات کشاورزی نیز برخوردار است.

بیشتر کشاورزان از عرضه همزمان محصولاتشان در بازار و کاهش شدید قیمت  متضرر می‌شوند و این در حالی است که با استفاده از صنایع تبدیلی می‌توان محصولات کشاورزی را در خارج از فصل به بازار عرضه کرد.

فعالان عرصه صنایع تبدیلی می‌توانند با خلاقیت و پشتکار خود در تولید انواع میوه خشک یا اصطلاحا چیپس میوه موفقیت‌های زیادی کسب کرده و برای محصولات خود بازاریابی و مشتریان داخلی و خارجی پیدا کنند.

ایجاد کارگاه میوه خشک‌کنی به محیط شهری یا روستایی بستگی ندارد بلکه در هر جامعه انسانی می‌توان با ایجاد چنین کارگاه‌هایی در جهت رونق اقتصادی شهر و روستا قدم برداشت.

گفتگو :معصومه درخشان

همچنین ببینید

قراردادهای همکاری بین بسیج علمی و دانشگاه تبریز

به گزارش روابط عمومی بسیج علمی، پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی، جلسه ای در دانشگاه …