خانه / اخبار / اجرای پروژه تحرک بخشی به عضو معلول با استفاده از رابط مغز و کامپیوتر در مرکز رشد مهندسی پزشکی شهید باکری

اجرای پروژه تحرک بخشی به عضو معلول با استفاده از رابط مغز و کامپیوتر در مرکز رشد مهندسی پزشکی شهید باکری

ارتباط بین مغز با کامپیوتر با عنوان BCI شناخته می‌شود یک راه تعامل با محیط پیرامون بدون بکارگیری واسط عضلانی معرفی می‌کند. برای این منظور فرمان‌های صادر شده از مغز به صورت بدون واسط به یک عملگر مانند رایانه ربات یا یک پروتز هوشمند انتقال داده می‌شود تا کاربر با کنترل آن با محیط خارج ارتباط برقرار کند.

در این سیستم سیگنال‌های مغزی از طریق هدست دریافت کننده سیگنال، دریافت می‌شود که این ارتباط بین هدست و کامپیوتر از طریق بلوتوث با کامپیوتر انجام می‌شود این سیگنال‌ها توسط نرم افزار نوشته شده در کامپیوتر پردازش می‌شوند و به سیگنال‌های مختلف دسته بندی می‌شوند برای تست نحوه حرکت دست انسان از دو بازوی متصل به هم استفاده شده است برای کنترل بازوی روبات توسط سیگنال‌های مغزی بدین صورت قرارداد شد که با تصور حرکت دست راست، لینک بازو به سمت بالا حرکت کند و با تصور حرکت دست چپ، لینک بازو به سمت پایین حرکت می‌کند، با تصور حرکت هر دو دست، لینک پایه به صورت راستگرد حرکت کند.

نرم افزار نوشته شده سیگنال‌های مغزی را دریافت کرده و متناسب با نوع سیگنال در جدول دیتا بیس ذخیره می‌کند و بعد از پردازش و طبقه بندی سیگنال از طریق رابط usb به عضو مصنوعی ارسال می‌شود.

عضو مصنوعی دارای مدار درایور و پردازنده میکرو کنترلری هست که سیگنال‌ها ابتدا به میکرو کنترلر ارسال می‌شود و بعد از پردازش به موتورهای عضو مصنوعی برای اجرا ارسال می‌شود در سیستم رابط بین مغز و ماشین فعالیت‌های فیزیولوژیکی قسمت‌های مختلف مغز بر اساس سیگنال‌های دریافتی از الکترودها بررسی می‌شود و تمایل فرد شناسایی می‌شود.

این سیستم هم اکنون در مرکز رشد مهندسی پزشکی شهید باکری برای پیاده سازی بر روی انواع پروتز ها در حال انجام است، رابط انسان و ماشین می‌تواند به منظور بهبود کیفیت زندگی از لحاظ فیزیکی برای کاربرانی که دچار اختلال می‌شوند بسیار مفید باشد.

همچنین ببینید

قراردادهای همکاری بین بسیج علمی و دانشگاه تبریز

به گزارش روابط عمومی بسیج علمی، پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی، جلسه ای در دانشگاه …